Ovulaatiotesti

Ovulaatiotestejä käytetään selvittämään ne kuukautiskierron päivät, jolloin naisella on suurin mahdollisuus tulla raskaaksi. Meidän ovulaatiotestimme ovat CE-merkittyjä ja täsmälleen yhtä luotettavia kuin kaupassa – mutta edullisempia. Jos teet tilauksen ennen kello 16.00, huomiota herättämättömästi pakattu testisi on useimmiten postilaatikossasi jo seuraavana päivänä!

Näytetään kaikki 5 tulosta

Ovulaatiotestit mittaavat virtsasta ovulaatiohormoni LH:n esiintymistä. Tämä hormonipitoisuus kohoaa noin 24–36 tuntia ennen munasolun irtoamista. Kun ovulaatiotesti osoittaa, että LH-hormoni on alkanut nousta, yhdynnän tulee tapahtua seuraavien 48 tunnin kuluessa, jotta raskaaksi tulon mahdollisuus on maksimaalinen.

Jos kuukautiskiertosi on 21 päivää tai lyhyempi, sinun kannattaa tehdä testi kierron viidentenä päivänä ja jatkaa testaamista joka päivä, kunnes ovulaatiotestin tulos on positiivinen. Jos kuukautiskiertosi on pidempi kuin 40 päivää, testaaminen kannattaa aloittaa 17 päivää ennen seuraavien kuukautisten odotettua alkamisaikaa. Yleensä tarvitaan useampia testejä ennen positiivisen tuloksen saamista, minkä vuoksi on hyvä ajatus ostaa enemmän testejä kerralla.

Ovulaatiotestien teon yhteydessä on hyödyllistä pitää jonkinlaista päiväkirjaa, jotta on mahdollista pysyä selvillä ajankohdista ja havainnoista pidemmällä aikavälillä. Pitämällä päiväkirjaa kuukautiskierrosta saavuttaa paremman yleiskuvan ja pystyy havaitsemaan mahdolliset muutokset aikaisessa vaiheessa, minkä lisäksi sen avulla on helpompaa määritellä, milloin munasolun irtoaminen tarkalleen tapahtuu.

ClearVi